Cursos de vela per a nens i adults, activitats tot l'any i moniotrs altament qualificats amb titulació oficial, area social i

Emilio Murillo, Gemma Obach i Viky Morón del Club Marítim Cubelles pugen al podi en el Campionat de Patí de Vela Júnior.

Organitzat pel Club Marítim Altafulla el cap de setmana del 28 i 29 de juny es va celebrar el Campionat de Catalunya de Patí de Vela Júnior, aquesta embarcació de 3.98 metres d’eslora (llarg) autòctona de Catalunya que va ser inventada en 1968 pel mestre d’aixa Antoni Soler i que en l’actualitat se segueix construint exactament 100 % en fusta, ja fa molt temps i des dels inicis que Cubelles a través del seu Club Marítim fundat en 1970 és un impulsor d’aquesta embarcació que quedà políticament consolidada l’any 2008 quan el Ajuntament de Cubelles realitzà i va aprovar per unanimitat en un ple municipal la moció per declarar el Patí de Vela Júnior embarcació genuïna de Cubelles.

El primer Campionat de Catalunya es va realitzar en 1970 en el Club Nàutic Fanals (Girona) des de llavors la major concentració en competició de patins juniors havia estat el 1999 en el Campionat de Catalunya en el Club Nàutic de Sant Pol de Mar amb 32 embarcacions, han hagut de passar 15 anys per batre aquest record doncs el total de participants d’aquest any ha estat de 53 embarcacions, Cubelles va anar amb 9 embarcacions.

A la competició van anar participants de tots els Clubs de platja de Catalunya, no faltant a la cita els quatre Clubs de Platja de la Comarca del Garraf, Club de Mar de Sitges, Club Nàutic Sitges, Club de Mar Vilanova i com no el Club Marítim Cubelles.

La competició es navega tota la flota junta premiant-se al final en funció de la categoria de cada participant, com és habitual aproximadament el 50 % dels participants són dones.

se realitzar 3 regates de les 4 previstes els guanyadors van ser. En categoria Infantil (fins a 14 anys) tercer Jan Esteba Club Nàutic Tamariu, segona la seva germana Nina Esteba del mateix Club i primer Jan Heuninch del Club Nàutic Sitges. En categoria Juvenil (de 15 a 18 anys) tercera Paula Martin del Club Nàutic Sitges, segona Àngels Aso del Club Nàutic Masnou i primer Emilio Murillo del Club Marítim Cubelles, En categoria Open (més de 18 anys) tercera Viky Morón del Club Marítim Cubelles, segona Gemma Obach del Club Marítim Cubelles i primera Aida Aso del Club Nàutic Masnou. El premi especial com a guanyador absolut va ser para Emilio Murillo del Club Marítim Cubelles.